Oesters

Zeeuwse platte oesters

De Zeeuwse platte oesters worden gekweekt op onze eigen percelen in het Grevelingenmeer. Het seizoen begint in september tot medio mei. De Zeeuwse platte oester is zeldzamer dan de Zeeuwse creuse. Dat komt doordat de platte oester zich moeilijker voortplant en langzamer groeit dan de creuse.


Zeeuwse creuse

De Zeeuwse creuses worden op speciale en afgeschermde plaatsen gekweekt in het zuivere water van de Oosterschelde en Grevelingen en zijn ook in de zomer beschikbaar. Als de oesters gereed zijn voor consumptie, worden ze opgevist en in onze oesterputten geplaatst. In deze verwaterbassins zuiveren de oesters zich van zand en slib.

Door het nabootsen van het getij, leren de oesters zich te sluiten en wordt de sluitspier getraind waardoor de oester zijn schelp langer kan dichthouden. Dit zorgt ervoor dat de oester langer houdbaar blijft buiten het water. Onze oesters worden verpakt in houten vaten met zeewier waardoor de oesters worden beschermd en de vochtigheid op peil wordt gehouden.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kreeften

De Oosterschelde kreeft

De Europese kreeft die wij aanbieden komt uit de schone Oosterschelde. Deze kreeften mogen gevangen worden tussen 1 april en half juli. Daarnaast leveren wij vrijwel het gehele jaar door, kreeft uit andere Europese wateren.

De Canadese kreeft

De Canadese kreeft is afkomstig uit de Atlantische Oceaan rond de provincie Nova Scotia. De gehele kustlijn is door de Canadese overheid verdeeld in 41 vangst districten. Afhankelijk van de locatie en de grootte is een district twee tot zes maanden voor de vangst van kreeften beschikbaar.

De kwaliteit van de kreeft, de vangtechniek en de zorg die aan het product besteed wordt, verschillen per vangst district. Kennis van de situatie ter plekke is daarom van groot belang. Door jarenlange ervaring kunnen wij het gehele jaar door levende kreeft leveren van een hoge kwaliteit.

De Rivierkreeft

De Rivierkreeft (Astacus Leptodactylus), een zoetwaterkreeftje uit de Kaukasus wordt vooral ter garnering gebruikt alsmede voor soepen en salades.

Dit product is het hele jaar door beschikbaar.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Red King Crab

Recent hebben wij levende Red King Crab (Paralithodes Camtschatica, rode koningskrab) aan ons pakket toegevoegd. Dit is een product van hoge kwaliteit met een verfijnde smaak afkomstig uit de Barentszee ten noorden van Noorwegen.